Családi programok Szentesen

4 napos program kisgyermekes családoknak

1. nap

Amint megérkeztetek Szentesre és elfoglaltátok a szállásotokat készülök nektek egy-két programmal. Ha hosszú utat tettetek meg és nagyon elfáradtatok, akkor el sem kell hagynotok a szállást hiszen csobbanhattok egyet a saját fenntartású medencénkben. Levendulaszüret idején pedig gyönyörű képeket készíthettek a vendégház levendulás kertjében – igény esetén profi fotóst is tudok nektek szerezni. A vendégeink természetesen „szedd magad” akció keretében haza is vihetik a leszüretelt levendulát, ami sokáig emlék maradhat a nyaralásról. 

Feltétlen tegyetek egy rövid sétát a Kurcaparton és a városi Ligetben, mindkettő ~500 méteren belül van. A Ligetben a gyerekeknek egy nagyon jól felszerelt játszótér is kedvez.

Vacsorára pedig keressétek fel a város számtalan éttermének egyikét.

Én a Venezia Pizzériát ajánlom figyelmetekbe! 

 

2. nap

Délelőtt:

Ismerkedés a várossal: Széchenyi liget Kossuth tér, Shinto-kapu, Kurca folyó, Zsinagóga, Péter Pál polgárház, Friedrich-féle Fényírda

Délután: Élményfürdőzés a városi strandon (csúszdapark, élményrészleg, gyermekmedencék) 

Este: Kellemes vacsora a Venezia Pizzériában, ahol nemcsak pizzával hanem a’la carte vacsorával is várják a vendégeket. Ha az élményfürdőzésben nagyon kifáradtatok kérjetek házhozszállítást! 🙂

3. nap

Kirándulás a közeli Szarvasra.

Kisgyermekekkel szinte kihagyhatatlan az erre a napra tervezett program. Látogassatok el a közeli Szarvasra, ahol megtekinthetitek apár éve nyitott Mini Magyarországot, amely közvetlenül a Szarvasi Arborétum mellett található. Az Arborétum hajókikötőjében felszállhattok egy folyami hajóra, amellyel végigjárhatjátok a Holt-Körös szarvasi részét. Elvisz Benneteket egészen a Vízi Színházig és vissza. 

Ha még nem vagytok fáradtak, akkor a Körösvölgyi állatpark tanösvényén tehettek egy rövid sétát. Kisgyermekekkel is teljesen jól bejárható.

4. nap

Erre a napra egy aktív pihenést hoztam nektek. Véleményem szerint nincs is jobb egy közös sporttal eltöltött napnál, ami nem is annyira megerőltető. A Bokor vendégháztól ~400 méterre találjátok a St. Jupát Sportegyesület központját, ahol kajakot és kenut bérelhettek, amivel teljesen szabadon bejárhatjátok Szentes egyik legszebb részét a Kurcát.

Ha valaki nem szeret csónakázni, akkor közös lovaglással vagy fogatozással is eltöltheti az időt, hazaindulás előtt.

de_DEDE